Beoordeling van de plannen | Uitleg Pitch-dag 5 juni | Ondersteuning voor plannen of uitvoering | Uw regio op de kaart Online lezen  |  Afmelden
Sterk Techniek onderwijs
7 mei 2019

Het plan ingediend en nu?

Beste Inge,
Het plan ingediend en nu?
Op 1 april waren er 78 regionale plannen binnen bij DUS-I. De afgelopen weken zijn alle plannen getoetst op volledigheid en is aan veel regio's gevraagd aanvullende informatie aan te leveren. In de komende periode worden de plannen zorgvuldig beoordeeld. In de eerste commissievergadering worden alle plannen besproken en beoordeeld. De commissie geeft 'groen', 'oranje' of 'rood' licht.
Meer over het tijdpad
Ondersteuning nodig voor plannen?
Tot 1 oktober 2019 is er ondersteuning beschikbaar voor regio’s. Net als het beoordelen van de plannen kent de ondersteuning verschillende momenten. Ondersteuning bij de toelichting op de Pitch-dag, bij het aanleveren van de ontbrekende informatie en bij het aanvullen of herschrijven van (een deel van) de plannen.
Meer over ondersteuning voor plannen
Projecten waar u trots op bent!

Heeft u een inspirerend voorbeeld van kwalitatief en hoogstaand technisch onderwijs voor en door de regio? Wij verzamelen deze voorbeelden en plaatsen ze als artikel of video op de website. Laat het ons weten en vul het formulier zo volledig mogelijk in.

Ondersteuning voor uitvoering 
Als een plan is goedgekeurd kunnen regio’s officieel op 1 januari 2020 starten met de uitvoering daarvan.
Sommige regio’s willen daar niet op wachten en starten al voor of in de zomervakantie met de uitvoering van Sterk Techniekonderwijs. 
Meer over ondersteuning voor uitvoering
Uw regio op de kaart
Als bekend is welke regio’s gaan starten met Sterk Techniekonderwijs, wordt dit weergegeven op een landkaart op de website (zoals in de regioportretten). Dan ook bestaat de mogelijkheid om per regio een ‘eigen’ deel van de website in te richten. Na de zomervakantie wordt hiermee gestart.  
Meer over regiopagina's
3 / 10
 
Kick-off Sterk Techniekonderwijs
   
Inspiratievoorbeelden
Op de website van Sterk Techniekonderwijs kunt u inspirerende voorbeelden (video's en artikelen) van kwalitatief en hoogstaand techniekonderwijs vinden. Heeft u zelf een inspirerend voorbeeld? Meld het ons dan via deze link.
Hybride Techniekopleiders slaat brug tussen bedrijfsleven en onderwijs
Het programma is een initiatief van Huis van de Techniek Zeeland, technische O&O-fondsen, de Zeeuwse Academische Opleidingsschool, mbo, vmbo en het bedrijfsleven. Het doel is te komen tot een pool van hybride techniekopleiders die deels in het bedrijfsleven en deels in het onderwijs werkzaam zijn.
Bekijk het inspiratievoorbeeld
Sterk en vernieuwend Techniekonderwijs bij De Overlaat in Waalwijk
Ondanks de daling in de leerlingenaantallen in de techniekprofielen in de regio, weet SG De Overlaat in Waalwijk een dekkend aanbod te houden in de techniekprofielen. Ze doen dit door samen te werken met bedrijven en mbo-scholen, én door vernieuwende projecten, zoals het Techlab. 
Bekijk het inspiratievoorbeeld

Volg ons op Twitter via @sterktechniek voor de laatste nieuwtjes rondom Sterk Techniekonderwijs. 

        

FAQ
Een vraag over Sterk Techniekonderwijs? Kijk tussen de veelgestelde vragen. Grote kans dat het antwoord op uw vraag erbij staat.  
Veelgestelde vragen
Contact
Heeft u een vraag over Sterk Techniekonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterktechniekonderwijs.nl.